Ik zag in 1970 het levenslicht en pakte in 1978 mijn eerste gitaar op. In 1982 als gitarist begonnen in GAOZ waar hoofdzakelijk covers werden gespeeld. Na het schrijven van mijn eerste song Dark Angel, gebaseerd op een tekst van Edgar Allan Poe en met stevige rockbegeleiding, de smaak te pakken gekregen om het toch wat meer in de Rock- en Metalhoek te zoeken. Een concert in 1983 van Vandenberg opende mijn ogen en ik concentreerde me meer op solowerk, toonladders en vingervlugheid. De stijl ging steeds meer richting melodische metal met namen als Tony McAlpine, Vinnie Moore, Joe Satriani, Steve Vai en Marty Friedman als inspiratiebronnen.

Via een speedmetalband uiteindelijk in mijn ‘eigen’ band gekomen waar alleen eigen werk werd gespeeld. Fustus Durus duurde 12 jaar en kenmerkte zich met een brede stijl stevige nummers, 2 CD’s, 1 live CD met videobandje, meerdere promo’s en een uitstekende live-reputatie. Na Fustus heb ik de drumstokken opgepakt, maar nooit als drummer in een band. Gewoon te druk met werken in het eigen bedrijf.

Na 8 jaar afwezigheid in de muziek werd ik benaderd met de vraag of het me leuk leek als bassist (?) in een nog te vormen bluesrockbandje. Dat soort vragen moet je niet stellen om 24:00 in een feesttent.

Het antwoord was dus ‘ja’ en de rest wordt geschiedenis. Hopelijk….

Materiaal

Warwick Corvette 5, Ibanez SR805, Fender PT2020 WS, Digitech GSP 2101, Warwick X-Treme 10.1 Amp, Hartke VX410  WMR FX/Midi-Switchboard.