Café de Kansel Meppel 4 Dec 2015

Zo, daar sta je dan. Voor het eerst sinds bijna twee jaar met als overgebleven bandleden Jacob en Paul, resp zang en bas. Dat kun je geen band noemen, dat is een overblijfsel van iets dat niet meer is. Op de naam na dan. En gelukkig is ook de wil om door te gaan overgebleven. Kort na het vertrek van René hadden we al eens gespeeld met Arnold wat direct zo goed beviel dat hij ondanks de wisselende berichten en toekomst gewoon is gebleven. In de familie werd er nog een gitarist gevonden die voor de afwisseling ook bleef. Dat hadden we al lang niet meer meegemaakt. Om de boel compleet te krijgen en om toch zo’n ouderwtse rocksamenstelling te krijgen hebben we nog één keer een oproep gedaan op Muzikantenbank.nl met Paul uit IJhorst als uiteindelijke winnaar. Hiervoor nog wat anderen geprobeerd, maar de één kon Nijeveen niet vinden, een ander struikelde over het bekende E-mineur akkoord en weer een ander vond alles te hard, te moeilijk of wilde liever toch Franstalige chansons als singer/songwriter gaan uitproberen op de hei. Leuk om te doen, maar dan zonder ons graag.
Wij willen gewoon knallen.

Het is inmiddels 9 oktober 2015 en we staan voor het eerst in de oefenruimte als complete band. Inclusief de nieuwe gitarist Paul. Niet van dat kinderachtige gedoe, dus bij je auditie neem jij gewoon je 4 x 12 kast en MESA-top mee en laat ons in 2 seconden zien dat juist jij die gezochte zelfstandige rockgitarist bent.
Da’s dan opgelost. Direct daarna een jam waar iedereen ineens iets mee kon.
Hadden we ook nog niet eerder meegemaakt. Band compleet, probleem opgelost.

Dus na een paar keer oefenen toch maar eens voorzichtig geopperd dat het wel weer eens tijd wordt om weer eens live te gaan en dat moest dan ook maar meteen in de Kansel. Paul van de Kansel bood ons het podium aan waar we dan op 4 december los zouden gaan. En na 8 keer oefenen stonden we met een setlist van 25 nummers in de Kansel. 21:30 aftikken 234 en daar gaan we dan. Ouwe en nieuwe nummers door elkaar, geintje met het Goede Doel en Sinterklaas (wie kent hem niet) in een overvolle Kansel. Dat voelde weer ouderwets goed & gezellig aan. De eerste set wat meer blues, de tweede wat meer rock en de laatste korte set gewoon knallen met ACDC, Saxon, ZZ Top etc…Héérlijk.

Met dank aan Harry Scholing voor de foto’s

 
Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.