Café Hees Ruinen 2 Jan 2016

Het nieuwe jaar is nog niet begonnen en we staan er al weer. Oliebollenvet en poedersuiker nog op je handen, ondanks het zware vuurwerk tóch met 10 vingers je gitaar weer opgepakt en daar zitten we dan in Café Hees in Ruinen. Always Sunday heeft wel vaker pech als het op de combinatie Live spelen en Nationale Televisie aankomt. Jaren geleden moest Nederland voetballen en verloor natuurlijk met 2-1 van de Denen omdat ze vooraf véél te hard hebben lopen roepen dat het een kat in het bakkie was. Moet je niet doen bij de Denen, daar zit nog steeds Noormannenbloed in en die hebben een pesthekel aan verliezen. Eindstand was dus 2-1 en wij hadden een praktisch lege zaal. Gewoon doen alsof NL gewonnen had en we hebben een prachtavond beleefd met de twaalf aanwezigen!

Zou het dan weer gebeuren? Op TV staan Barney en Klaasen pijltjes te gooien in Engeland en hier in Ruinen is geen kip te bekennen. Er werd al gezegd dat het in Ruinen meestal pas tegen 22:00 a 22:30 op gang komt. Even na tienen bleek dat inderdaad zo te zijn. Met een gemeen koude wind kwamen er uit allerlei hoeken, straatjes en pleintjes groepen fietsers die direct hun stalen ros parkeerde voordat zij er aan vast waren gevroren en luid vloekend hun mening over de temperatuur te kennen gaven.
Binnen was het warm en stonden wij klaar. De formule eerste set beetje rustig aan en daarna zien we wel, werkte ook hier meer dan uitstekend. Wat een feest!

Het was de eerste keer dat we met onze subs konden spelen. 2000 watt extra kun je goed merken. Wat een geluid en wat een kick. Arnold ging voor de verandering met basedrum over de PA en dat hebben we gemerkt. Wat is het toch een beleving als je ouderwetse rock loslaat en iedereen gaat uit zijn dak!  Voor de zekerheid de hele boxentorens vastgebonden met touw en A-Team-tape, want ze gingen een beetje aan de wandel. Doen we graag nog een keer.

Janien bedankt voor je gastvrijheid en Jan Heeling bedankt voor de prachtige foto’s. Tot de volgende keer in Ruinen!
One comment on Café Hees Ruinen 2 Jan 2016

  1. Wendy

    Jammer, ik was er deze keer niet. Ik schijn heel wat gemist te hebben. Volgende keer ben ik er zeker bij!
    Wanneer weer eens in Nijeveen?


Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.